Suplement diety

Diflos® -

zawiesina doustna (krople)

PRODUKT DOSTĘPNY BEZ RECEPTY

Jak zadbać o odpowiedni stan mikroflory jelitowej już od najmłodszych lat? Warto zainteresować się jak działają żywe kultury pożytecznych bakterii.

Diflos® w formie kropli to suplement diety, który zawiera w swoim składzie jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii kwasu mlekowego, Lactobacillus rhamnosus GG 1.

Jest przeznaczony zarówno dla noworodków, jak i niemowląt oraz dzieci.

Diflos® to produkt bezglutenowy, które nie zawiera białek mleka krowiego i laktozy i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników

Diflos® został wyprodukowany przy użyciu technologii mikroenkapsulacji,  która zabezpiecza bakterie szczepu Lactobacillus rhamnosus GG przed niszczącym działaniem kwasów żołądkowych czy enzymów w przewodzie pokarmowym 2,3.

Technologia mikroenkapsulacji zastosowana w produktach Diflos® pozwala na bardziej efektywną kolonizację jelit 2,3. Dzięki specjalnej otoczce do jelita dociera około 90% żywych bakterii 2,3.

  • Marka suplementów diety Diflos® została uhonorowana Certyfikatem „Dobra Marka 2021” oraz „Dobra Marka 2020”. To wyróżnienie dotyczące: jakości, zaufania oraz renomy marki. Certyfikat podkreśla status marki będącej liderem w danej kategorii, świadczy o wysokiej jakości produktu, a także o zaufaniu konsumentów.
  • Diflos® to suplement dla całej rodziny – pamiętaj tylko, aby przechowywać go w miejscu, gdzie temperatura nie przekracza 25°C

Zawartość w 5 kroplach: 1 x 109 (1 miliard) żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG.

Wyróżnienia:

Główne cechy produktu

Zawiera mikroenkapsulowane bakterie Lactobacillus rhamnosus GG

Preparat bezglutenowy. Nie zawiera białek mleka krowiego i laktozy

Wbudowany kroplomierz do precyzyjnego i łatwego podawania

Dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych

Skład produktu

(nośnik) olej kukurydziany, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG

Czy wiesz, że?

Żywe kultury bakteryjne Lactobacillus rhamnosus GG pełnią ważną rolę podczas antybiotykoterapii. Antybiotyki zwalczają bakterie chorobotwórcze, hamując ich wzrost bądź bezpośrednio niszcząc komórki bakteryjne. Niestety, stosowanie antybiotyków zaburza skład mikroflory jelita, przez co osłabia naturalne mechanizmy odpornościowe oraz powoduje skutki uboczne. Jednym z najczęstszych jest biegunka.

Stosowanie bakterii Lactobacillus rhamnosus GG przywraca równowagę mikroflory jelitowej 4.

Piśmiennictwo:

1 – Westerik N et al. Front Microbiol. 2018;9:1501.

2 – Kołodziej M., Łukasik J., Szajewska H. Microencapsulation of probiotics. Pediatria Polska – Polish Journal of Paediatrics. 2017;92(5):594-601

3 – Del Piano M. et al. Evaluation of the Intestinal Colonization by Microencapsulated Probiotic Bateria in Comparison With the Same Uncoated Strains. J Clin Gastroenterol 2010;44:S42-S46

4 – Szajewska H. Lactobacillus GG – aktualne dane naukowe. Standardy Medyczne/Pediatria. 2015. T.12:603-613

 

CHIESI/NKO/ALL/01/09/2021_1